Over Bibado

Bibado is een webwinkel voor vrolijke kinder illustraties en kartonboekjes.

Er zijn verschillende thema's zoals, dieren, ruimtevaart, prinsen en prinsessen en voertuigen. De schilderijen zijn goed te combineren door verschillende kleuren die telkens terug komen. Ze maken elke kinderkamer of babykamer helemaal af. Maar zijn ook heel leuk voor bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven of wachtkamers van verloskundigen.

Oprichting

Bibado is in 2008 opgericht door Arjan Ceelen. In dat jaar is onze eerste zoon geboren en heb ik een paar schilderijen gemaakt. Na vele leuke reacties op de illustraties die ik op canvas had laten drukken is het idee ontstaan om deze te delen met anderen. Ik wilde ze graag ook betaalbaar houden en uniek. Geen grote oplages en altijd aan te passen aan de wensen van de klant. Tussen 2012 en 2016 heb ik de schilderijen in eigen beheer afgedrukt, opgespannen en verstuurd. Vanaf 2016 is er gekozen om de schilderijen als download aan te bieden. Dit geeft de klant extra mogelijkheden door bijvoorbeeld de illustraties zelf af te drukken en in te lijsten of ervoor te kiezen om het zelf af te laten drukken op canvas.

Kartonboekjes

Na de schilderijtjes ben ik een pilot gestart voor kartonboekjes. Hiervan is uiteindelijk een gelimiteerde oplage van gemaakt. In elk boekje staan 14 vrolijke dieren die jonge kinderen (1-3jr) zullen aanspreken. Dit houdt in dat ze deze kunnen nadoen en/of ook in het dagelijks leven kunnen tegenkomen.